Leerlingen CBS Roemte uit Loppersum speuren naar coco

Loppersum – Het boek ‘Coco kan het’ is gekozen tot prentenboek van het jaar 2021. Juf Emke van groep 4, CBS Roemte zag de kans om het online onderwijs en een buiten activiteit te combineren. Ze vond op het internet ‘speurtocht’ kaarten die passen bij het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het’ en heeft deze uitgezet in het Lopsterbos.

Tijdens een online les heeft de juf het boek voorgelezen aan de klas en daarna gingen de leerlingen met hun papa’s, mama’s of oppas op speurtocht in het bos van Loppersum. Gewapend met een plattegrond speuren naar de opdrachten en die natuurlijk delen met de juf. Ook de andere klassen van Roemte werden enthousiast en werd de speurtocht een breed succes.

Vanaf maandag 25 januari t/m vrijdag 5 februari kun je de speurtocht lopen. De speurtocht begint op het marktplein, de eerste kaart is te vinden op de boekenkast van de brasserie.

Vervolgens loop je de aangegeven route, onderweg kom je kaarten tegen met opdrachten. De speurtocht eindigt bij de Petrus & Paulus kerk.

Back to top button