Leen en Jordin winnen de regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd in de gemeente Eemsdelta

Holwierde – Leen  van Kindcentrum Noord  uit Delfzijl en Jordin van obs Hiliglo uit Holwierde zijn de regionale voorleeskampioenen van De Nationale Voorleeswedstrijd in de gemeente Eemsdelta.

Leen las een fragment voor het uit het boek Ramkoers van Piet van der Waal. De jury vond dat Leen duidelijk sprak, een heel mooi fragment uitgekozen had en  dat het publiek meegenomen werd in het spannende fragment dat voorgelezen werd.

Jordin las voor uit het boek Dolfje Sneeuwwolfje geschreven door Paul van Loon.  De jury vond dat hij heel natuurlijk voorlas, duidelijk te verstaan was en ook bij hem raakte het publiek erg betrokken bij het verhaal.

Leen en Jordin zijn twee van de 15 regionale voorleeskampioenen die in één van de twee halve finales mogen strijden om een finaleplek. De acht winnaars van de halve finales gaan door naar  de provinciale finale op 13 april met het voornemen om Groninger Voorleeskampioen te worden.

De Groninger Voorleeskampioen mag onze provincie vertegenwoordigen bij de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 25 mei. Aan de landelijke finale doen 12 provinciale voorleeskampioenen mee aan de strijd om de titel De Nationale Voorleeskampioen 2022.

Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De coördinatie van deze wedstrijd is in de provincie Groningen belegd bij Biblionet Groningen. Het doel is om kinderen te motiveren om te lezen en hen enthousiast te maken voor kinder- en jeugdboeken.

Back to top button