7.3 C
Delfzijl
15 mei 2021 04:41

Landschapsbeheer zoekt vrijwilligers die de boom in durven

Loppersum – Knotwilgen horen bij het Groningse cultuurlandschap. Het zijn bij uitstek ‘gebruiksbomen’ en daarmee maken ze deel uit van de geschiedenis van de Groningers. Minsten zo belangrijk is dat ze ook voor veel dieren onmisbaar zijn. Insecten en vogels vinden rust en voedsel in knotbomen. Om deze functie te behouden is goed onderhoud van de bomen erg belangrijk. Landschapsbeheer Groningen heeft een knotbrigade die met veel enthousiasme én deskundigheid de bomen knot. Voor deze brigade zoekt Landschapsbeheer nieuwe leden. Vrijwilligers die houden van werken in de natuur, niet bang zijn voor een fysieke uitdaging en die de boom in durven.

Dit jaar wil Landschapsbeheer in de omgeving van Loppersum een brigade samenstellen. Daarvoor zijn minimaal vier vrijwilligers nodig. De knotbrigade gaat tijdens het knotseizoen – van oktober tot ongeveer april – het veld in. Dat doen ze in principe één keer per week op een doordeweekse dag. Een deskundige voorman van Landschapsbeheer geeft tekst en uitleg bij het knotten en vertelt ook van alles over het landschap en zijn geschiedenis. Vaak wordt er op prachtige locaties geknot, waar je als niet-vrijwilliger niet snel komt. Zo combineren de knotters het nuttige met het aangename.

Door de goede begeleiding in het veld is ervaring of kennis van zaken niet per se nodig. De brigadeleden krijgen eerst instructie en gaan pas daarna onder begeleiding op pad. Aspirant-brigadeleden hebben wel enig uithoudingsvermogen nodig en moeten goed kunnen samenwerken. Geïnteresseerden die over die eigenschappen beschikken en lid willen worden, kunnen contact opnemen met Adri Rosenboom van Landschapsbeheer Groningen (050 – 534 51 99 of a.rosenboom@landschapsbeheergroningen.nl).

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten