fbpx
10.5 C
Delfzijl
dinsdag 07 juli 2020
Home Algemeen De Landelijke Opschoondag: helpt u ook mee?

De Landelijke Opschoondag: helpt u ook mee?

Appingedam – Op zaterdag 24 maart is het de Landelijke Opschoondag. Een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. Dit kan ook in de gemeente Appingedam. Helpt u ook mee?!

Zwerfafval is veel mensen een doorn in het oog. Dit samen opruimen is een leuke manier om je omgeving schoon te maken. Iedereen kan meedoen aan de Opschoondag: alleen, samen met de buurt of met de sportvereniging. Samen schoonmaken is gezelliger. Opruimen kan in de hele gemeente, in uw eigen straat, de speeltuin, vijver of het park in de buurt. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafvalprikken met buurtbewoners kan de buurt al zichtbaar opschonen.

Materialen

Wie meedoet krijgt alle benodigde materialen: prikkers, vuilniszakken en hesjes. Na afloop wordt het materiaal én het verzamelde afval centraal opgehaald. U bepaalt zelf waar u gaat opschonen.

Wilt u zich aanmelden?

Wilt u de handen uit de mouwen steken? Alleen of met anderen aan de slag op 24 maart? Wacht dan niet langer en meldt u aan met een e-mail aan opschoondag@Appingedam.nl. Aanmelden kan tot 19 maart.

Geef in de e-mail aan met hoeveel mensen u de actie organiseert, waar u de actie gaat doen en welke materialen u nodig heeft. Na aanmelding krijgt u informatie over de organisatie op 24 maart.

Advertenties