zaterdag 31 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Krewerd kiest voor omgedraaide faunatoren

spot_img

Krewerd – De inwoners van Krewerd hebben hun keuze gemaakt.  Zij zien graag een faunatoren in het dorp. Daarin kunnen vleermuizen, zwaluwen of andere beschermde dieren terecht als de versterking in het dorp begint.

Ruim zestig van de in totaal tachtig bewoners kozen voor dit ontwerp, dat gemaakt is door het Groningse architectencollectief Vector-i en ecoloog Jan Doevendans.

,,Helaas konden we door de corona niet in een gezamenlijke bijeenkomst de knoop doorhakken. Maar de prijsvraag leefde enorm in het dorp. Het hield de bewoners echt bezig’’, zo heeft dorpsbouwmeester Fons Verheijen gemerkt. Maar liefst 78% van alle dorpsgenoten brachten hun stem uit.

De winnaars van de ontwerpwedstrijd ontvangen de hoofdprijs van 1000 euro. Ook worden ze betrokken bij het ontwerp, als uit de komende ecologische studie blijkt dat er inderdaad een faunaverblijf voor Krewerd gemaakt moet worden.

De Krewerders kozen voor een halfondergrondse ‘kathedraal’ voor de dieren, met voor de inwoners van Krewerd een uitzichtpunt en een tribune voor voorstellingen. De robuuste vorm lijkt op de sluizen aan de Waddenzee en de ijs-aardappelkelders op oude landgoederen. Tweede in de wedstrijd werd De Krimptoren van VDP Architecten, gevolgd door De Faunatoren van Krewerd van LYVR architecten en LAOS landschaparchitectuur en stedenbouw. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten