fbpx
12.7 C
Delfzijl
21 oktober 2020 09:27

Korting voor kinderen op creatieve lessen verhoogd naar max. €120 via IVAK

Delfzijl – De stichting IVAK wil in de DAL-regio de deelname van kinderen aan creatieve lessen en workshops extra aantrekkelijk maken. Met ingang van het komende schooljaar verhoogt het IVAK vanuit het Persoonlijk Cultuur Budget daarom de korting op het lesgeld in het eerste lesjaar van 20 naar 30%, tot een maximum van € 120. Nieuw is, dat er ook een tweede kortingsjaar aan wordt toegevoegd met een korting op het lesgeld van 20%, tot een maximum van € 80.

Het IVAK zet een deel van zijn subsidiegelden hiervoor in, omdat het vindt dat cultuur voor iedereen bereikbaar moet zijn.

Kinderen die zich willen verdiepen in theaterles, muziekles, dansles of in lessen beeldende kunst moeten hier de kans voor krijgen, ongeacht de financiële situatie van hun ouders/verzorgers. Dit begint al met het cultuuronderwijs op school en kan voortgezet worden via naschoolse activiteiten richting de vrije tijd.

Afgelopen schooljaar riep het IVAK het Persoonlijk Cultuur Budget in het leven. Tientallen kinderen maakten al gebruik van de korting. De stichting hoopt dat dit in het komende schooljaar nog verder zal stijgen.

Wil je meer weten over het Persoonlijk Cultuur Budget? Kijk dan op www.ivak.net/pcb

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,219VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten