fbpx
15.7 C
Delfzijl
zondag 27 september 2020
Home 112-nieuws Koninklijke onderscheiding voor brandweermannen Loppersum

Koninklijke onderscheiding voor brandweermannen Loppersum

Loppersum – Uit handen van loco burgemeester Pier Prins hebben brandweermannen van de blusploeg Loppersum Gerrit Hartog en Fred Steiginga zaterdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Gerrit Hartog
Gerrit Hartog werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij gedurende ruim 20 jaar actief is als brandweerman. Hartog is in deze 20 jaar zeer actief en betrokken bij de vrijwillige brandweer van de Loppersum. Daarnaast is hij actief als leider bij de jeugdbrandweer van Delfzijl en is oproepkracht bij de beroepsbrandweer in de stad Groningen.

In september 1998 werd Hartog aangesteld als aspirant brandwacht bij de toenmalige gemeentelijke brandweer Loppersum. Daarna is hij bevorderd tot Brandwacht 1e klas en vervolgens tot Hoofdbrandwacht. Daarnaast is hij onder meer opgeleid tot brandweerchauffeur en gaspakdrager.

Fred Steiginga
Freerk Steiginga werd eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook Steiginga dient al ruim 20 jaar bij het brandweerkorps. Steiginga kan worden omschreven als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd.

Steiginga werd eveneens in 1988 aangesteld als aspirant brandwacht bij de toenmalige gemeentelijke brandweer Loppersum. Daarna werd hij bevorderd tot Brandwacht 1e klas en vervolgens tot Hoofdbrandwacht. Ook is hij opgeleid tot verkenner gevaarlijke stoffen en sinds vorig jaar ook actief als oefenleider.

Na het opspelden van de decoraties werd door ploegchef Robert Niehuis enkele anekdotes opgehaald.