fbpx
21.4 C
Delfzijl
dinsdag 22 september 2020
Home Agenda tips Koningsdag Delfzijl met stormbaan, spooktent en oldtimershow Heilige koe

Koningsdag Delfzijl met stormbaan, spooktent en oldtimershow Heilige koe

Delfzijl – Aanstaande vrijdag staat het centrum van Delfzijl in het teken van Koningsdag. Als vanouds vindt de officiële opening om 11:00 uur plaats door burgemeester G. Beukema en de voorzitter van het Oranjecomité, de heer S. van der Zweep op het plein De Molenberg. De opening wordt verricht met medewerking van Muziekvereniging ‘Koningin Wilhelmina’ en Scouting Fivelgroep-Eemsmond. Na de opening maakt de burgemeester samen met de leden van het college een rondgang door het centrum langs de diverse activiteiten.

Om 06:00 uur kunnen de standplaatsen op de vrijmarkt in het centrum worden ingenomen. Om tien uur gaat de vrijmarkt aangevuld met braderie van lokale ondernemers van start in het centrum. Kinderen kunnen zich naar harte lust uitleven op de diverse springkussens en de langste stormbaan van Nederland! Na het overweldigende succes tijdens Koningsdag 2017, zal de organisatie van Spooktocht Appingedam haar mega grote spooktent wederom presenteren aan het publiek. Verder mogen over de gehele dag bezoek verwachten van de Minions en Knabbel & Babbel.

De interculturele markt zal dit jaar worden georganiseerd midden in ‘de huiskamer’ van de gemeente. Uiteraard mag het ook op het plein niet ontbreken aan muziek. Het programma wordt gedurende de dag aan elkaar gedraaid door een DJ.

Nieuw dit jaar is de herintroductie van de Oldtimershow de Heilige Koe met veel oude voertuigen op het Commandementsplein achter de Hema.

Alle activiteiten tijdens Koningsdag duren tot ca. 17.00 uur.