KNRM Eemshaven zet jubilea in het zonnetje en neemt afscheid van een viertal betrokken leden

Sint 2023Sint 2023

Eemshaven – Afgelopen vrijdag werd op het KNRM reddingstation in de Eemshaven enkele jubilea in het zonnetje gezet. Fred Bakker vierde zijn 25-jarig jubileum als redder op zee. Fred was afgelopen 25 jaar actief als opstapper op de reddingboot Anna Dorothea en later als plaatsvervangend schipper en opstapper op de huidige reddingboot, de Jan en Titia Visser. Uit handen van Operationeel Inspecteur Dick Veen ontving Fred een oorkonde en Fred’s echtgenote mocht hem de KNRM draagspeld opspelden.

Peter van der Laan ontving een oorkonde en jaarspeld wat bij de vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid horen. Peter zet zich al ruim 20 jaar in voor de KNRM waarvan hij 15 jaar onderdeel uitmaakt van de walploeg op het reddingstation in de Eemshaven.

Afscheid medeoprichter KNRM Eemshaven
Behalve de jubilea stond de avond vooral ook in het teken van het afscheid van een viertal leden van de plaatselijke commissie. Er werd afscheid genomen van Germ Martini. Germ heeft zich bijna 30 jaar ingezet voor de KNRM. Hij was betrokken bij de oprichting van ons reddingstation in 1990, was lange tijd secretaris in de plaatselijke commissie en was daarnaast ook nog enige tijd Operationeel Inspecteur, regio Noord in dienst van de KNRM.

Ook werd er afscheid genomen van Peter Hut. Hij begon ruim 26 jaar geleden bij de Radio Medische Dienst van de KNRM. Later trad Peter toe als lid van de plaatselijke commissie van het reddingstation. Ook Eric Siegers nam afscheid van de KNRM. Eric was bijna 6 jaar onze Coördinator Communicatie & Fondsenwerving maar kon dit helaas niet langer combineren met zijn drukke baan.

Tot slot werd er afscheid genomen van oud burgemeester van de gemeente Eemsmond Marijke van Beek. Marijke was 12 jaar lang als zeer betrokken voorzitter verbonden aan het reddingstation.

Alle scheidende commissieleden ontvingen namens de KNRM leuke cadeautjes uit handen van Operationeel Inspecteur Dick Veen en een goed gevulde mand met lekkers namens alle collega’s van KNRM Eemshaven.

Germ Martini uit Kantens ontving uit handen van Operationeel Inspecteur Dick Veen namens de KNRM en doosje met zilveren lepeltjes met reddingbootjes uit de KNRM-vloot. Foto: Peter van der Laan

Back to top button