maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Kinderombudsman heeft met leerlingen Eemsdeltacollege Siddeburen gepraat over aardbevingsproblematiek

spot_img

Siddeburen – In een brief aan de Kinderombudsman vraagt docent Didy Pijpker, Leraar van het Jaar 2017, of iemand in de organisatie het gesprek aan kan gaan met leerlingen, zodat ze hun verhaal kunnen doen over de aardbevingen in het gebied en het gevoel krijgen dat er iemand naar hen luistert.

De brief met de vraag aan de Kinderombudsman is half april verstuurd. Ook leerling Esmée geeft haar input voor deze brief en vertegenwoordigd daarmee vele leerlingen in deze regio van Groningen. In afwachting van een reactie vinden er weer aardbevingen plaats. De landelijke pers speelt hier op in en geeft aan dat opnieuw onduidelijk is wie opdraait voor de vergoeding van de aardbevingsschade. Zaken die voor veel onrust zorgen bij de Groningers, maar ook bij een groep gedupeerden waar niet zoveel aandacht voor is. Daarmee worden kinderen en jongeren bedoeld, maar ook de leerlingen van Eemsdeltacollege.

Thuis horen ze hun ouders praten over compensatie, moeilijke processen en geld. Ze zien hun ouders praten met mensen van allerlei instanties. Of zoals Esmée zei: ‘Zit er weer een vreemd iemand aan tafel waarvan je je afvraagt wie het is en wat hij komt doen.’ Het gaat om kinderen die hun ouders zien huilen, bang zijn en (tijdelijk) hun huis uit moeten. Deze kinderen en jongeren moeten presteren terwijl hun hoofd vol zit met andere zaken.

Vrijdag 22 juni  was het zover. Mevrouw Kalverboer, van de Kinderombudsman, kwam met haar collega naar locatie Siddeburen. Zij gingen in gesprek met de leerlingen. Er werd heel open gesproken over de zorgen. Ook werd er gevraagd wat de jongeren missen en waarmee ze geholpen zouden zijn. Alles werd uitgebreid genoteerd door mevrouw Kalverboer. Zij bespreekt haar bevindingen in de Tweede Kamer en heeft beloofd dat ze er op terug komt.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten

Boerenmarkt in Baamsum trekt veel belangstelling

Baamsum - Zaterdag werd er in een grote boerenschuur in Baamsum (tussen Woldendorp en Termunten) een streekproductenmarkt gehouden. Het was aanvankelijk de bedoeling dat...