fbpx
1.8 C
Delfzijl
15 januari 2021 16:33

Zomerconcert Collegium Musicum Loppersum in Uithuizen

Uithuizen – Op zaterdag 30 juni a.s. geeft het Collegium Musicum uit Loppersum haar traditionele zomerconcert dit jaar in de Rooms-Katholieke kerk te Uithuizen. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Het programma bestaat uit koorwerken uit de verschillende kerkelijke tradities. Enkele ‘Psalmvertoningen’ van Jan Pietersz. Sweelinck, oude muziek uit de 16de/17de eeuw, Misdelen uit de Romantiek (19de eeuw) van Joseph Rheinberger en Franz Liszt, gezongen door het vrouwenensemble en het mannenensemble en een aantal koorwerken uit de Anglicaanse traditie, kathedrale koormuziek (20ste eeuw) uit Engeland.

De “Jacobus de Meerderekerk” leent zich bij uitstek voor koorconcerten als deze vanwege de prachtige, doorzichtige akoustische omstandigheden. Het Maarschalkerweerd-orgel is tijdelijk buiten gebruik. De CML-koren worden begeleid door Klaas Hoek op een Frans drukwindharmonium. Jelke Hamersma is de dirigent.

Na afloop van het concert krijgen de bezoekers een hapje en een drankje aangeboden. De toegang is gratis. Wel wordt er een bijdrage gevraagd middels een schaalcollecte bij de uitgang van de kerk.

Volg ons op

10,773FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten