fbpx
maandag 25 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Kinderen maken kunst van afval tijdens World Cleanup Day in Delfzijl

Delfzijl – Op zaterdag 18 september van 10.30 tot 13.30 uur staat het strand van Delfzijl in het teken van World Cleanup Day. Kinderen van de Kinderbiënnale volgen daar een workshop van Bert Schoeren, een van de kunstenaars van de Kinderbiënnale in het Groninger Museum. Schoeren maakt werk waarin wind, energie en duurzaamheid centraal staan. De workshop is een initiatief van Groningen Seaports, IVAK en het Groninger Museum.

Onder leiding van Bert Schoeren bouwen kinderen hun eigen windsculptuur met afval op het strand. Schoeren gebruikt in zijn werk veelal oude materialen waarbij wind en energie een rol spelen. Naast het Bamboe Bibberbos in de Kinderbiënnale heeft hij ook de windsculpturen bij het hoofdkantoor van Groningen Seaports gemaakt.

De Kinderbiënnale is een grote interactieve kunsttentoonstelling in het Groninger Museum. Elk kunstwerk daagt je uit om mee te doen, te ontdekken of te veranderen. Dwaal door het Bamboe Bibber Bos waarin licht, schaduw, geluid en stilte elkaar afwisselen. Het bos bestaat uit een duizenden bamboestokken die bibberen zodra je ze aanraakt. Hoe dieper je het bos in gaat, hoe heviger de chaos wordt.

De Kinderbiënnale en het Bamboe Bibber Bos zijn nog te beleven tot en met 9 januari 2022.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer