Kinderen gaan moestuinbakken onderhouden en de eigen gekweekte producten bereiden

Appingedam – Samen zaaien, wieden, oogsten en opeten net zoals opa en oma vroeger deden. In het kader van het project de stadstuin de Eendracht gaan kinderen tijdens de naschoolse activiteiten een moestuin aanleggen. De kinderen gaan zelf de moestuinbakken het hele seizoen door verzorgen. Eerst wieden en zaaien en later in het seizoen oogsten  en daarna natuurlijk smullen! Er worden groentes verbouwd waarmee de kinderen gaan koken maar dat hoeft niet.

Er zijn namelijk genoeg groentes die je zo heerlijk kunt eten of bijvoorbeeld tussen een wrap met wat kruidenkaas. De kinderen leren waar groentes vandaan komen, ze leren hoe iets groeit en hoe je dat verzorgt. Als je je eigen groentes kweekt ga je die ook waarderen. Je wilt je zelf-geteelde radijsjes, sla en tomaatjes immers proberen! Zo proef je hoe lekker gezond is.

Deze  leuke naschoolse activiteit van de makkelijke moestuin  start weer in maart en loopt tot de zomervakantie. Het wordt afwisselend georganiseerd in beide kindcentra Olingertil en Opwierde. Kinderen kunnen opgeven zich via de site van de naschoolse activiteiten kalender nsa.ivak.net. Op deze kalender zijn ook de andere activiteiten te vinden.

Ben je zelf als volwassene dol op tuinieren of weet je alles te vertellen over groente kweken. Kook je lekkere gerechten met eigen gekweekte kruiden? Heb je groene vingers, leuke ideeën, stekjes, tips of wil je kinderen laten zien dat radijsjes niet uit de fabriek komen en worteltjes niet aan bomen groeien? Dan zijn we ook op zoek naar jou !Kan je hieraan een bijdrage leveren neem dan  contact op met Peronne Burggraaf, tel 623315 of via de mail p.burggraaf@a-s-w-a.net

Back to top button