Heren 1 volleybalvereniging Trias wint van koploper

Zuidhorn – In een bloedstollende 5-setter tegen de Meeuwen heeft het eerste herenteam van Trias Heren 1 de promotiekansen naar de regiodivisie levend gehouden. De Meeuwen werd in de uitwedstrijd met goed volleybal verslagen.

Voorafgaand aan het duel tegen de Meeuwen had Trias een achterstand van 3 punten goed te maken op de koploper. Het is het eerste jaar dat de club die vorig jaar ontstaan is uit een fusie tussen Memesa en Thalassa officieel in de hoofdklasse aantreedt. Waar in het verleden de derby’s tussen beide teams in de regio berucht waren, hebben beide clubs dit jaar de krachten gebundeld. In het team spelen bekende namen als Andre Swiersema en Ernst Dijkstra. Dit jaar keerden ook oudgedienden Henry Haan (oud-Thalassa) en Kees Parent (oud-Memesa) terug. Met een dergelijke teamsamenstelling is promotie dit jaar de doelstelling.

De wedstrijd begon met het niveau wat je van een topper mag verwachten. Tot 15-15 maakten beide ploegen geen enkele fout en werden de punten met sterk volleybal afgedwongen. In deze fase zorgden vooral de spelverdelers aan beide kanten voor mooie aanvallende combinaties. Richting het einde van de set lieten de aanvallers van Trias het echter afweten en nam men te weinig risico. Met name passer-Loper Floris Schakelaar van de Meeuwen maakte het verschil door de kansen met maximaal risico te benutten. De Meeuwen trok de set met 25-23 naar zich toe.

In de tweede set schoot Trias uit de startblokken. Rudolf Bos liet zien dat hij ondertussen ook een gevestigde naam in de hoofdklasse is en wekelijks een stabiel niveau haalt. Deze set werd overtuigend met 22-25 binnengehaald. De 3e en 4e set lieten andermaal zien dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen bleven overtuigend spelen. Libero Kees Parent en Rudolf Bos dreven de aanvallers van de Meeuwen af en toe tot wanhoop met prachtige verdedigende acties en onverzettelijkheid. Swiersema was de scorende man voor Trias in deze 2 sets. De sets werden verdeeld en een 5e set moest de beslissing brengen.

In de 5e set koos spelverdeler Dijkstra verrassend voor een andere tactiek. Waar in de rest van de wedstrijd vooral Haan en Swiersema werden gezocht in het aanvalsspel, koos Dijkstra er in deze set juist voor om het midden veel te bedienen. De Meeuwen hadden geen antwoord op de aanvalskracht van Kugel en Smit en kwamen op een achterstand van 3 punten. Deze voorsprong gaf Trias niet meer uit handen en de set werd met degelijk spel binnengesleept.

Met nog 4 wedstrijden voor de boeg heeft Trias promotie naar de regiodivisie nog steeds in zicht. Na de overwinning is Trias de Meeuwen tot op 2 punten genaderd. DIO/Bedum won zaterdag met 3-1 van Surf waardoor zij de koppositie weer hebben ingenomen.

Stand bovenin:
DIO/Bedum       18-70
De Meeuwen      18-68
VV Trias            18-66

Back to top button