Kindcentrum Qworzo in Woldendorp wint E-waste Race in de gemeente Eemsdelta

Woldendorp – Kindcentrum Qworzo in Woldendorp heeft de E-waste Race in de gemeente Eemsdelta gewonnen. De leerlingen van de school zamelden de grootste hoeveelheid klein elektronisch afval in van alle deelnemende scholen. De uitslag spande er nog om, eerder op de ochtend stond Kindcentrum Qworzo nog niet boven aan het lijstje maar vlak voordat de wedstrijd werd gesloten werden er nog een aantal apparaten ingeleverd. Dit zorgde er voor dat de school boven aan de lijst eindigde.

Donderdagmiddag werd de hoofdprijs, een reis naar NEMO in Amsterdam, uitgereikt aan de leerlingen van unit 3 van het Qworzo door Freerk Potze van PreZero (voorheen Virol). De leerlingen van het van Kindcentrum Qworzo haalden in totaal 9062 stukken elektronisch afval op. In de gehele gemeente werden in totaal 22.500 afgedankte elektronische apparaten opgehaald door de negen deelnemende scholen. Normaal is dat volgens de organisatie van de E-waste Race rond de 14.000 verdeeld over 10 scholen.

Wethouder Meindert Joostens gaf maandag 28 februari 2022 de aftrap voor de E-waste Race op OBS Prinses Beatrix in Loppersum. Leerlingen van negen basisscholen gingen hiervoor bij omwonenden van hun scholen langs. Het ingezamelde afval wordt vervolgens hergebruikt of gerecycled bij afvalverwerkingsbedrijf Prezero in Scheemda.

Bewustwording
Wethouder Meindert Joostens: “Kinderen leren tijdens de gastlessen van de E-waste Race organisatie het belang van hergebruik van elektronisch afval. Het mooie van dit initiatief is dat het bewustwording combineert met een inzamelwedstrijd. Als gemeente juichen we dit soort initiatieven toe. De race past bij ons voornemen om de hoeveelheid afval in Eemsdelta te verminderen en grondstoffen opnieuw te gebruiken.”

Scholen die meededen aan de E-waste Race
De scholen die meededen aan de E-waste Race waren CBS Ravelijn, Kindcentrum Noord (Delfzijl),  Farmsumerborg (Farmsum), OBS Prinses Beatrix (Loppersum), CBS Wicher Zitsema (Middelstum), BS Abt Emo (Westeremden), Kindcentrum Qworzo (Woldendorp), BS De Zandplaat (’t Zandt) en OBS De Wilgenstee (Zeerijp).

De E-waste Race Eemsdelta is een initiatief van PreZero in samenwerking met Weee Nederland en Wecycle.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”3022″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button