fbpx
zondag 05 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Kindcentrum Loppersum heeft na maanden van uitstel eindelijk een naam: “Spriknust”

Loppersum – Na maanden van uitstel is de naam van het kindcentrum in Loppersum vandaag eindelijk bekendgemaakt.  Door corona werd de bekendmaking  steeds maar weer uitgesteld. Een fysiek “naamsfeestje” zat er door de huidige omstandigheden er voorlopig niet in maar de school wilde  niet langer wachten. Vandaag werd er via een video met de naam ‘De onthulling’ de naam van de school bekend gemaakt Kindcentrum Loppersum heeft vanaf heden “Spriknust”. 

De winnaars van de prijsvraag ‘bedenk een naam voor het kindcentrum’ hebben lang op hun prijs moeten wachten. Er zijn twee prijswinnaars, twee mensen die  dezelfde naam voor ons Kindcentrum in gedachten hadden:  Janneke Dijkema en Antje Gooijert mochten hun prijs: een ballonvaart voor 2 personen in ontvangst nemen. 

Over de naam
Spriknust is een kleine wierde en boerderij ten noorden van het Groningse Loppersum aan de Zeerijperweg. De naam in mogelijk een verwijzing naar de ooievaars die hier in het verleden nestelden. Een sprik is een tak of twijg; een spriknust is een nest dat duidelijk van takken is gebouwd, zoals een ooievaarsnest. 

Vertaalt naar het kindcentrum: ‘Een nest waarin kinderen zich veilig horen te voelen. Waar kinderen van klein naar groot allerlei ontwikkelingen door maken om daarna te kunnen uit vliegen’.  

De twee scholen OBS Pr. Beatrix, CBS Roemte en het kinderdagverblijf Kids2be vormen samen het kindcentrum Spiknust.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,327VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer