Kids United start seniorenteam

Groningen – Stichting Kids United start woensdag 16 september met een seniorenteam. Het is alweer enige jaren geleden dat Groningen een senioren G-team had. Het nieuwe G-team is ontstaan uit eigen jeugd die de leeftijd bereikt hebben om een stapje hoger te maken. Komende woensdag begint het nieuwe team van Kids United het seizoen met de eerste training. De aftrap op sportpark Het Noorden zal woensdag om 18.00 uur verricht worden door iemand van FC Groningen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De door FC Groningen geadopteerde stichting Kids United heeft inmiddels 110 leden die wekelijks in verschillende leeftijden en niveaus trainen en regelmatig wedstrijden spelen. De stichting is vanaf oprichting in 2003 nog altijd contributievrij omdat het bestuur van mening is dat geld geen belemmering mag zijn om aansluiting te vinden. Kids United heeft vier teams in de competitie (jeugd G-voetbal) onder de vlag van de KNVB. En vanaf woensdag dus een seniorenteam dat in de laagste klasse uit gaat komen. Daarnaast worden er nog steeds (voor)wedstrijden georganiseerd tegen de reguliere jeugd.

Menzis, als maatschappelijk partner van Kids United, juicht deze ontwikkeling van harte toe. Kids United maakt een stormachtige ontwikkeling door, vorig jaar zijn ze ook al begonnen met het aanbieden van andere sporten naast voetbal. Waardoor meer mensen met een beperking kunnen sporten, aldus een woordvoerder van Menzis.

Back to top button