Cruiseschip Norwegian Escape aangekomen in de Eemshaven

Eemshaven – Het cruiseschip Norwegian Escape ligt sinds zaterdagmorgen in de Eemshaven. Het cruiseschip passeerde rond 4 uur vannacht het Emssperwerk bij Gandersum. De tocht over de Eems verliep sneller dan verwacht, het 326 meter lange schip liep rond 8 uur zaterdagochtend de Eemshaven binnen. De Norwegian Escape telt achttien etages en bied plaats aan 4200 passagiers. Naast een theater met ruim achthonderd plaatsen en vijftien restaurants, acht bars en een bioscoop aan boord.

Het cruiseschip blijft tot eind volgende week liggen in de Eemshaven liggen. In de Eemshaven worden de reddingsboten aan het schip bevestigd en er wordt brandstof getankt. Ook wordt er drinkwater aan boord gebracht. Nadat de werkzaamheden zijn voltooid zal het schip een proefvaart maken op de Noordzee. Vervolgens zet het schip koers naar de Bremerhaven waar het verder wordt afgebouwd en de bemanning hun training krijgt.

Half oktober wordt het schip aan de Amerikaanse reder Norwegian Cruise Line overgedragen. Eind oktober zal het de eerste passagiers vanuit Hamburg aan boord nemen voor haar eerste cruise.

Back to top button