15.8 C
Delfzijl
24 juni 2021 11:40

Delfzijlster zeilster Sandra Nap stukje dichter bij deelname paralympisch spelen in Rio

spot_img

Valencia – Delfzijlster Sandra Nap heeft samen met haar zeilmaat Rolf Schrama de Europese titel behaald. De Paralympisch zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg hebben op 12 september in Valencia het paralympisch EK op hun naam geschreven.

Spannende finaledag met kleine verschillen
Met een vlagere wind van zo’n 5 tot 7 knopen is de laatste dag van het EK een bijzonder spannende voor het Skud 18-duo Schrama/Nap. Na twee dagen aan de leiding te hebben gestaan geven ze de derde dag een aantal punten weg en verschijnen daardoor op de laatste dag aan de start op een gedeelde eerste plek met Polen. Met de nummer 3, Italië, op slechts 2 punten achterstand. Rolf Schrama en Sandra Nap weten het hoofd echter koel te houden, en varen twee solide races met een 1e en een 2e plek. Genoeg voor de Europese titel.

Sandra Nap, kersvers Europees kampioen: “We zijn zo hartstikke blij, het was echt bijzonder spannend vandaag, want we begonnen gelijk met de Polen. We begonnen het toernooi goed, met twee 1-tjes op de eerste dag… en dan denk je, alhoewel het dan nog heel erg vroeg is, maar dan voel je dat het kán. En dat geeft zelfvertrouwen. Ja, echt superblij.”

Rolf Schrama reageert: “Dit is echt hartstikke gaaf. De eerste dagen gingen we heel goed, en dan wordt het vandaag aan de start toch nog heel spannend, want de Polen waren onverwacht goed en stonden gelijk met ons. En Italië ook dicht erachter dus je weet: er kan eigenlijk nog van alles gebeuren vandaag. De verschillen waren heel klein en de druk is dan groot. Wij hebben dit nog niet zo vaak ervaren, je merkt dan dat het aan komt op het hoofd koelhouden, zodat je tactisch kunt gaan varen. En dat is gelukt. Voor ons zeker een bevestiging dat we op de goede weg zijn!”

Resultaten:

  1. Schrama/Nap (NED) 19 pnt
    2.Gualandris / Zannetti (ITA) 22 pnt
    3.Gibes / Cichocki (POL) 22 pnt

Kwalificatie Paralympische Spelen Rio
Op het WK in Melbourne (AUS) eind dit jaar moeten de Nederlandse Skud-zeilers het land zien te plaatsen voor deelname aan de Paralympische spelen in Rio. Beide duo’s van de Delta Lloyd Kernploeg, Schrama/Nap en Voorbach/Van Esseveld zullen deelnemen aan dit wereldkampioenschap. Het WK is ook aangewezen als evenement waar een NOC*NSF limiet gevaren kan worden. Schrama/Nap hebben deze al binnen, maar het ligt nog open voor Voorbach/ Van Esseveld. Pas in het voorjaar van 2016 zal besloten worden welk Skud 18 team Nederland mag vertegenwoordigen in Rio.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
TuinTuin
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen

Populaire berichten