fbpx

Kerstboodschap burgemeester Gerard Beukema voor inwoners van de gemeente Eemsdelta

Eemsdelta – De nieuwe coronamaatregelen zijn opnieuw een flinke domper voor ons allemaal. Eenzaamheid, verdriet of stress komen in deze periode nog harder binnen. Kunnen we afspreken dat we juist in deze donkere dagen omzien naar elkaar? Dat kan al heel simpel. Zorg voor elkaar, maak een praatje of stuur een (kerst)kaartje. Burgemeester Gerard Beukema doet deze oproep in een open brief aan de inwoners met een kerstboodschap namens de gemeenteraad en het college van B en W.

Beste inwoners, bedrijven en organisaties,

De laatste week van het jaar 2021 breekt aan, zoals altijd een bijzondere week. We verheugen ons op de kerstdagen en op het gezellige samenzijn met familie en vrienden. We genieten van de sfeer in huis en van de sfeervolle verlichte huizen en straten. Het is een periode waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. We staan stil bij de bijzondere momenten van het voorbije jaar en denken na over de goede voornemens voor het nieuwe jaar.

De feestdagen gaan helaas gepaard met de aangescherpte beperkingen die de coronamaatregelen ons opleggen. Er is nog geen licht aan ‘de uitgang van de tunnel’ waarin we nu al bijna twee jaar verkeren. En we willen zo graag terug naar het oude normaal. De nieuwste maatregelen betekenen opnieuw een flinke domper voor ons allemaal, voor onze ondernemers, voor verenigingen en andere organisaties. We kunnen helaas niet anders dan verwijzen naar het ondernemersloket Eemsdelta, waar u terecht kunt met vragen over de ondersteuningsmaatregelen. Onze medewerkers helpen u graag. We hebben ons er op verheugd om u te ontmoeten op onze nieuwjaarsreceptie, maar ook die kan uiteraard niet doorgaan.

Blijf zoveel mogelijk thuis
U bent nu bijna een jaar inwoner van de gemeente Eemsdelta, een prachtige veelzijdige gemeente. De coronapandemie heeft ons het afgelopen jaar veel beperkingen opgelegd. Ons bestuur heeft daardoor nog weinig kunnen investeren in het opbouwen van contacten met de inwoners. We waren gedwongen minder zichtbaar dan we hadden willen zijn. Tal van evenementen en vaste jaarlijkse festiviteiten moesten worden afgelast. Dat is jammer, want we kijken uit naar mooie tradities. We worden flink op de proef gesteld. Veel kon niet het afgelopen jaar, maar er kon gelukkig ook veel wel. De komende weken is er echter niet veel mogelijk. Om de maatregelen effectief te laten zijn, is het van belang dat u zoveel mogelijk thuis blijft, hoe moeilijk dat ook is. Maar ondanks dat, hou het fijn rond de jaarwisseling!

Onzekerheden rond aardbevingen blijven
Onze gemeente heeft te maken met een enorme versterkingsopgave als gevolg van de aardbevingsproblematiek. We weten dat deze opgave voor onze inwoners grote onzekerheden met zich meebrengt. Er wordt hard gewerkt aan de gewenste duidelijkheid, maar dat is (te) vaak nog niet voldoende. Wees ervan overtuigd dat wij als gemeente echt alles op alles zetten om oplossingen te vinden en zekerheid te bieden. De aardgaswinning stopt, maar de vele aardbevingen in de afgelopen maanden stellen ons nog lang niet gerust. Voor 2022 ligt in het aardbevingsdossier voor het gemeentebestuur opnieuw de grootste uitdaging.

Maak een praatje of stuur een kaartje
We moeten proberen er het beste van te maken. Eenzaamheid, verdriet of stress komen in deze periode nog harder binnen. Het geeft troost als je weet dat er iemand is die om je geeft. Kunnen we afspreken dat we juist in deze donkere dagen omzien naar elkaar? Dat kan al heel simpel. Zorg voor elkaar, maak een praatje of stuur een (kerst)kaartje. Een klein gebaar kan het verschil maken. Die betrokkenheid en saamhorigheid hoort bij ons, bij de gemeente Eemsdelta.

Gerard Beukema,

Fijne kerstdagen en een gezond 2022!

Namens de gemeenteraad en het college van  burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsdelta.

Back to top button