Keetpop Leermens: ‘Peace love and pils’

Leermens – Muziekfestival Keetpop heeft de legendarische Groninger band ‘Hail Gewoon’ weten te strikken als hoofdact op zaterdag 7 juli. De band komt nog eenmaal speciaal bij elkaar tijdens een reünieconcert om te spelen op het tweedaagse festival in Leermens.

Met het thema ‘Two days of peace, love en pils’ luidt Keetpop op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli de  achtste editie van Keetpop in. Tijdens deze editie is niet alleen uitgepakt met bijna twintig acts, er wordt bovendien extra sjeu aan het festival gegeven met diverse attracties.

Dat is belangrijk om als festival te blijven groeien en om reuring te bieden aan de wijde omgeving, vertelt secretaris Bas Jetten. “Wij hebben dit jaar gekozen voor een knussere opzet, met kleinere velden waar meer aan te doen is dan vorige jaren. Zo denken wij dat het festival een nog gezelliger karakter krijgt en dat de thematische beleving ook sterker zal zijn. Dit jaar zijn er allerlei extra activiteiten geregeld, zoals een silent disco op zaterdag en een hottub op vrijdag.” Ook wordt aan de inwendige mens gedacht: er is een breed palet aan speciaalbieren en er zullen diverse voedselkramen zijn.

Daarnaast is er veel ruimte voor kinderen. Die kunnen onder meer onder toezicht knutselen,  spellen spelen en grote bubbels maken. “Wij zijn namelijk een festival voor iedereen, en daar horen kinderen ook bij. Keetpop vindt het belangrijk dat zij al vroeg in aanraking komen met cultuur en muziek.”

En die muziek is natuurlijk alom aanwezig, zegt Jetten. “Dit jaar hebben wij weer een breed programma weten neer te zetten, variërend dus van Hail Gewoon en de Groningse Rapformatie Wat Aans, tot DJ’s, rock, reggae en we hebben dit jaar zelfs een toneelvoorstelling geboekt.”

Het aantal muziekfestivals in de gemeente Loppersum neemt af, juist daarom blijft Keetpop volharden in haar visie: een festival zijn voor jong en oud dat bovendien door de lage prijzen toegankelijk blijft voor een breed publiek. Het platteland mag gezien worden. Want er is talent. Muziek, kunst, ambachten: het is alom aanwezig, maar slechts weinig uitgedragen. Door een platform te creëren brengen wij mensen samen in een vriendschappelijk sfeer waarbij bezoekers van Keetpop worden geïnspireerd en de omgeving wordt verlevendigd.

Keetpop start vrijdag 6 juli om 20.00 uur en duurt tot 0.00 uur. Op zaterdag 7 juli start het festival om 15.00 uur en eindigt het om 3.00 uur. Het festival wordt gehouden aan de Dieftilweg 2 in Leermens.

Voor meer informatie:
www.keetpop.nl
www.facebook.com/keetpop/Back to top button