Bouwman Hydrauliek maakt doorstart en haalt daarmee meer werk naar de regio

Farmsum – Bouwman Hydrauliek uit Delfzijl heeft een doorstart gemaakt met behulp van het GROEIfonds van Economic Board Groningen (EBG). Onder de vleugels van Hoving Beheer is een constructie tot stand gekomen die niet alleen de groeiambities van de fabriek in hydraulische cilinders borgt, maar ook zorgt voor meer werk in Noord-Groningen.

Strategische overname
Jelte Hoving, inmiddels mede-eigenaar van Bouwman Hydrauliek: “Met onze deelname in deze doorstart hebben we een belangrijk capaciteitsprobleem op kunnen lossen. Het is lastig om goed technisch personeel als draaiers en frezers te vinden. Onze machinefabriek moest specifieke technische werkzaamheden uitbesteden omdat we er zelf de mensen niet voor hadden. Dat uitbesteden gebeurde tot nu toe voornamelijk buiten de regio. Zonde, want Noord-Groningen is een krimpregio en kan dit juist heel goed gebruiken. Nu kunnen we deze werkzaamheden weer zelf uitvoeren, omdat Bouwman Hydrauliek uitstekende mensen in huis heeft. We zaten al in de lift qua omzet, maar we zien nu mogelijkheden om nog verder te groeien.”

Werkgelegenheid behouden en uitbreiden
Het Ondernemershuis Noord-Groningen heeft beide partijen een paar maanden geleden met elkaar in contact gebracht. Allard van der Horst van het GROEIfonds: “We zagen veel potentie in Bouwman Hydrauliek als onderdeel van Hoving Beheer. Met een financiering vanuit ons fonds konden we niet alleen zorgen dat er werkgelegenheid behouden bleef in ons werkgebied, maar zelfs inzetten op een toekomstige groei in banen.”

Groeien met Economic Board Groningen
Het GROEIfonds van Economic Board Groningen financiert groeiplannen van ondernemingen in negen Noord-Groningse gemeenten met als doel deze regio in economische zin te versterken. Van der Horst: “Wij gaan vaak verder dan andere financiers en zien het vaak gebeuren dat als wij meedoen, anderen ook tot financiering overgaan. Voorwaarde is wel dat er een goed businessplan ligt en de plannen bijdragen aan een sterkere regio. Dat was in het geval van Bouwman Hydrauliek zeker het geval. We zijn creatief geweest in de samenwerking met Hoving Beheer en dat is precies waar deze regio om vraagt.”Back to top button