Kamerkoor Dualis zingt Messiaen en Poulenc

Middelstum – Op zondag 15 april zingt Kamerkoor Dualis muziek van Franse componisten uit de twintigste eeuw in de Hippolytuskerk in Middelstum.

Onder leiding van dirigent Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen brengt Dualis deze keer a capella muziek van o.a. Saint-Saëns, Messiaen, Poulenc en Villette, in stijl variërend tussen lieflijk, melancholiek, uitzinnig, vrolijk dansant en stille verwondering.

Poulenc
Centraal in het programma staat een vijfdelig werk van Francis Poulenc, de Messe en sol majeur, dat hij schreef in het jaar nadat hij door een schokkende gebeurtenis weer was teruggekeerd naar het katholieke geloof. Het is een mis die wordt omschreven als caleidoscopisch en weerbarstig, vol tegenstellingen en spannende botsingen tussen licht en donker, dynamiek en stilstand. Een fijne uitdaging voor koor en publiek.

De titel van het concert, ‘Des pas dans l’allée’ verwijst naar de muzikale voetstappen, de noten en harmonieën, die ons nog resten van de componisten die er niet meer zijn.

Aanvang van het concert in Middelstum (15 april) is 15.00 uur. Op 14 april is het concert in de San Salvatorkerk in Groningen, aanvang 20.15 uur. De toegang is € 11,00 inclusief programmaboekje. Meer informatie op www.kamerkoordualis.nl.

Back to top button