fbpx
9.9 C
Delfzijl
26 oktober 2020 02:44

Bezoekerscentrum Noorderzijlvest Delfzijl Pronkjewailpost

Delfzijl – Vanaf 12 april is Groningen een gloednieuwe langeafstandswandeling rijker. Een tocht van 250 kilometer door Groningen verbindt de grote en kleine ‘pronkjes’ (juwelen) van Groningen. Het Pronkjewailpad is niet alleen een wandelpad, maar ook een belevingstocht. Onderweg is van alles te zien en te ervaren. De route is in samenwerking met de provincie Groningen ontwikkeld door de organisatie van Tocht om de Noord.

Groningen opent z’n deuren
Veel lokale ondernemers en organisaties zetten hun deur open voor de wandelaars. Zij bieden lopers een bijzondere ‘pronkjewail’ aan; een teken van gastvrijheid, een voorproefje van hun onderneming of organisatie. Pluk bijvoorbeeld zelf een appel op een appelboomgaard, proef een stukje paling in een palingrokerij of neem een kijkje bij het zeehondencentrum. Op deze zogenaamde ‘pronkjewailposten’ ontvangt de loper ook een stempel. Een volle stempelkaart biedt toegang tot de eindmanifestatie in het najaar.

Virtuele tocht in bezoekerscentrum Delfzijl
Ook waterschap Noorderzijlvest is een pronkjewailpost. Op donderdag en vrijdag kunnen wandelaars een stempel halen en een blik op de toekomst werpen. In Delfzijl wordt er namelijk hard gewerkt aan het versterken van de dijk. De werkzaamheden zijn goed zichtbaar. Maar hoe komt die dijk er straks uit te zien? Met behulp van virtual reality laten ze dat de bezoekers vanaf 25 april graag ervaren.

Walk off
Het pad is op 30 maart officieel geopend door de Commissaris van de Koning, René Paas. Gedurende 10 dagen loopt een groep van 10 personen, in wisselende samenstelling) de gehele Noordroute van het Pronkjewailpad. Samen met burgemeesters, wethouders, ambassadeurs en vertegenwoordigers van partnerorganisaties. Op vrijdag 6 april deden de ‘voorlopers’ ook het bezoekerscentrum aan en overhandigde Harry Bauman, procesmanager Bestuur en Relatiebeheer, iedere loper symbolisch een virtuel reality bril aan.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,224VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten