13.2 C
Delfzijl
16 mei 2021 14:37

Jongerenpartij Eemsdelta doet aangifte wegens verdwenen verkiezingsborden

Delfzijl – De Jongerenpartij Eemsdelta heeft aangifte gedaan omdat geplaatste verkiezingsborden plots zijn verdwenen. De partij heeft de afgelopen week in de gemeenten Loppersum, Appingedam en Delfzijl borden met verkiezingsposters geplaatst om zichzelf zichtbaar te maken voor de aankomende verkiezingen van 18 november. In de dagen erna zijn de meeste van deze verkiezingsborden in Delfzijl alweer verdwenen.

Het is onduidelijk waar de borden zijn en wie ze heeft verwijderd. De partij wil deze borden graag terug hebben om door te kunnen met de campagnevoering. Omdat de Jongerenpartij wilde voorkomen dat deze weggehaalde borden ergens in de natuur gedumpt zouden worden, als gevolg van vandalisme, is er contact geweest met de gemeenten om te achterhalen of hun iets wisten van de verdwenen borden. Dit was niet het geval.

Gisteren werd de Jongerenpartij Eemsdelta via Facebook beticht van het illegaal plaatsen van de borden door een lid van een andere partij. “Ondanks dat de Jongerenpartij het enorm jammer vindt dat zij op deze onprofessionele manier worden benaderd hebben we deze beschuldiging serieus genomen”, aldus J├╝rgen Romeling van de Jongerenpartij Eemsdelta.

Omdat gemeenten naar eigen zeggen niks te maken heeft met de verdwijning van de borden heeft de Jongerenpartij nogmaals contact gezocht met hun om te controleren wat nu wel of niet mag. Hierop werd verteld dat er een voorstel voor concrete regelgeving omtrent verkiezingsborden is ingediend richting het B&W van Loppersum, Appingedam en Delfzijl.

“Vanwege de onduidelijkheid is door gemeente Loppersum aan ons toegezegd dat de borden kunnen blijven staan tot er een besluit is genomen. Als dinsdag blijkt dat het plaatsen van verkiezingsborden verboden wordt dan zal de Jongerenpartij de borden die er nog staan zelf verwijderen zodat er niet nog meer borden op mysterieuze wijze verdwijnen”, besluit Romeling.

Komende dinsdag wordt gesproken om tot een eenduidig besluit te komen voor het plaatsen van verkiezingsborden in de gehele gemeente Eemsdelta, omdat de regels nu per gemeente verschillen.

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten