10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 13:14

Biblionet Groningen neemt nieuwe, aanvullende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus

Regio – Biblionet Groningen volgt nauwgezet het actuele coronanieuws. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben afgelopen dinsdagavond extra coronamaatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft een aantal gevolgen voor de Groningse bibliotheken.

Bibliotheken blijven open met extra maatregelen
Naast de bekende maatregelen zoals 1,5 meter afstand houden, handen wassen/desinfecteren, hoesten of niezen in de elleboog en thuis blijven bij verkoudheidsklachten of koorts, gelden er nu aanvullende maatregelen in de Groningse bibliotheken. Er vinden per direct geen groepsactiviteiten meer plaats in de bibliotheek. Alle koffieapparaten zijn buiten gebruik en het dragen van een mondkapje is – zolang dit nog niet verplicht is gesteld – zeer wenselijk. Reserveren vooraf is niet nodig. Bij binnenkomst krijgen bezoekers een toegangsitem. Op deze manier kan het maximum aantal bezoekers in de bibliotheek gehandhaafd worden.

Waarvoor kunnen bezoekers terecht?
Bezoekers zijn van harte welkom in de bibliotheek voor één op één activiteiten (zoals spreekuren op afspraak). Voor hulp bij digitale vragen in de grotere bibliotheken. Voor het lenen en inleveren van boeken. En ook blijven de leestafels, werkplekken en computers toegankelijk mits 1,5 meter afstand mogelijk is. Voor het maken van printjes en kopieën kunnen bezoekers ook nog steeds terecht in de bibliotheek.

Speciale bezorgservice voor risicogroepen
Uit begrip voor mensen die tot de risicogroep behoren en daardoor niet naar de bibliotheek willen of kunnen komen, is er een speciale bezorgservice. Dankzij deze bezorgservice blijft het toch mogelijk om boeken te lenen bij de meeste bibliotheken van Biblionet Groningen. Meer informatie hierover is te vinden op onze website: biblionetgroningen.nl/bezorgservice.

Openingstijden kunnen variëren
Door de coronamaatregelen kunnen de openingstijden van onze bibliotheken wijzigen. Bezoekers wordt aangeraden om voor het bibliotheekbezoek altijd de actuele openingstijden te controleren op de website van Biblionet Groningen.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten