9 C
Delfzijl
14 mei 2021 00:44

Jonge ondernemers en techneuten van CBS De Triangel maken vakantie-eiland

Appingedam – Het is bijna zomervakantie en in groep 5 en 6 van CBS De Triangel in Appingedam zijn de kinderen al helemaal in de zonnige stemming. Zij werkten de afgelopen weken als echte ondernemers aan hun eigen vakantie-eiland. Op vrijdag 14 juli presenteerden ze hun eilanden aan hun familie en andere belangstellenden.

Ondernemen is leuk!

In de centrale hal van de school staan twee maquettes van de vakantie-eilanden. Eén van groep 5 en één van groep 6. De eilanden zijn ontstaan uit de combinatie van drie projecten die de Economic Board Groningen aanbiedt. Het doel van deze projecten is om kinderen in Noord-Groningen enthousiast te maken voor ondernemerschap, techniek en IT. Dit alles om een sterkere economie te stimuleren. En waar kun je dan beter beginnen dan bij de basis?

Ondernemer skills

Wat moet een ondernemer nou kunnen? “Slimme plannen maken en samenwerken”, antwoordt één van de enthousiaste eigenaren van het eiland van groep 6. Stichting Jong Ondernemen heeft de kinderen in 4 dagdelen geholpen om een origineel en rendabel plan te maken en uit te voeren. De kinderen verdienen op het eiland onder andere geld met het verhuren van vakantiehuisjes en het verkopen van souvenirs en snacks. Aan het bouwen van de vakantiehuisjes kwam geen baksteen te pas. 3D Kanjers leerde de kinderen om op de computer gemaakte ontwerpen “gewoon” even te printen met een zelfgemaakte 3D printer. En reserveren voor een overnachting op het eiland doe je heel eenvoudig via een app. Het klinkt heel moeilijk om zo’n app te maken, maar de Groningse ICT organisatie ITurnIT heeft de kinderen laten ervaren dat je met wat creativiteit en logisch denken zomaar een echt werkend prototype bouwt.

Geld verdienen

“Ennuh”, vraagt de juf nadat de groepjes hun eilanden hebben gepresenteerd, “mogen de ouders al deze zelfgemaakte spulletjes dan gratis hebben?” “NEE, juf, daar moeten ze voor betalen. We zijn natuurlijk wel ondernemers!” En daarmee is de markt geopend. De 3D printer draait non-stop om de bijna eindeloze lijst met bestellingen van gepersonaliseerde sleutelhangers weg te werken, er worden schelpen en flessenpost verkocht en voor de innerlijke mens zijn er heerlijke pizza’s en fruitspiesjes. De kassa rinkelt maar door; het bewijs van een geslaagd project!

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
WonenWonen

Populaire berichten