maandag 25 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Jimmy Ommel wint de Voorleeswedstrijd in de gemeente Eemsdelta

Delfzijl – Jimmy Ommel van basisschool Tasveld uit Delfzijl heeft woensdag 17 februari 2021 de Voorleeswedstrijd van de gemeente Eemsdelta gewonnen. Deze wedstrijd vond dit jaar online plaats vanwege de Coronamaatregelen. De winnaar zal binnenkort de gemeente Eemsdelta vertegenwoordigen in de halve provinciale finale. En misschien wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

Schoolkampioenen
Dit jaar nemen veel basisscholen deel aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Tijdens deze 28e editie doen 2837 basisscholen mee met voorleeskampioenen uit de  groepen 7 en 8.

In de gemeente Eemsdelta deden de volgende scholen mee: OBS Jan Ligthart Delfzijl , OBS Tasveld, OBS ’t Zigt,  OBS Jan Ligthart Appingedam, CBS De Citer, CBS De Triangel, SBO De Delta, De Farmsumerborg, CBS Roemte, CBS De Windroos, OBS Hiliglo, CBS De Zaaier en Basisschool de Kronkelaar. Naast de regionale voorronde in de gemeente Eemsdelta vinden er nog meer voorrondes plaats in de provincie Groningen.

Filmpje
Alle dertien deelnemende basisscholen hebben een filmpje gemaakt van het voorlezen door de Schoolkampioenen uit hun zelfgekozen boek.  De jury bestond uit wethouder Meindert Joosten, Gino Huiskes van cultuurnetwerk IVAK  en Tet Luursema, voorleesexpert van de bibliotheek. In een online-meeting werden de kandidaten beoordeeld. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek, in dit geval de klas en jury, was belangrijk.

De jury vond het heel moeilijk om tot een winnaar te komen. Na lang overleg met verschillende meningen en argumenten is er een weloverwogen keuze gemaakt en is Jimmy Ommel uitgeroepen tot winnaar van de gemeente Eemsdelta.

Jimmy las een fragment voor uit het boek Geronimo Stilton en de duistere Driemaster.  Vooral het enthousiasme en de vrolijkheid, naast het goede voorlezen, overtuigde de jury om Jimmy tot nummer 1 uit te roepen. Jimmy zal één van de deelnemers zijn aan de halve provinciale finale, die eind maart 2021 gehouden zal worden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,307VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto