23.1 C
Delfzijl
27 juli 2021 16:00

Weersomslag: van zacht lenteweer naar matige vorst

spot_img

Nederland – Er komt een flinke weersomslag aan. Vanmiddag is het aangenaam lenteweer met veel zonneschijn en landinwaarts 12-16 graden. Morgenmiddag kan het in het zuidoosten zelfs ruim 16 graden worden. Donderdag steekt een koude noordenwind op en eind van de week liggen de maxima rond slechts 6 graden. In de nachten komt het vanaf vrijdag op grote schaal tot lichte vorst en in de nacht naar zaterdag kan het lokaal zelfs matig vriezen.

Vandaag start de dag vooral in het noorden nog regionaal bewolkt en mistig. In de middag is het op de meeste plaatsen zonnig, maar in het uiterste noorden kan bewolking hardnekkig blijven. De wind waait uit het zuidoosten en op de meeste plaatsen wordt het 12-16 graden met de hoogste maxima in het oosten van Noord-Brabant en Limburg. In het noorden wordt het circa 10 graden, maar zonder zonneschijn kan het kwik lokaal blijven steken op 6 graden.

Ook morgen zijn er grote verschillen in het land met maxima van 4-7 graden op de Wadden tot 16 graden in Limburg. In de Randstad wordt het circa 13 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. In het zuiden en oosten is er meer ruimte voor de zon dan in de kustprovincies en in het zuidwesten is morgenavond kans op een bui.

Kouder door noordenwind
Donderdag start bewolkt en is kans op regen. Er steekt een noordenwind op, waarmee koudere lucht wordt aangevoerd. Donderdagmiddag is het maximaal 6 graden aan de noordkust tot 8 graden aan de grens met België.

Heldere nachten met op grote schaal vorst
Vanaf vrijdag ligt de middagtemperatuur enkele dagen tussen 5 en 8 graden. Het weerbeeld is grotendeels droog met een mix van wolken en zon. Op zaterdag is een enkel winters buitje met hagel of een paar vlokken natte sneeuw niet uitgesloten.

De nachten worden behoorlijk koud met vlak aan zee minima rond het vriespunt en in het binnenland enkele graden vorst. Vooral in de nacht naar zaterdag kan het in het oosten regionaal tot matige vorst komen met minima van -5 tot -7 graden. Aan de grond kan het zelfs nog enkele graden kouder worden.

Begin volgende week neemt de kans op vorst in de nachten af. Waarschijnlijk krijgen we een meer wisselvallig weerbeeld met mogelijk ook meer wind. De middagtemperatuur stijgt daarbij naar circa 10 graden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten