Jan Huib Veninga op de tweede plaats tijdens de Tromp Boatraces in Hilversum

Hilversum – Afgelopen weekend werden op het Hilversums Kanaal de Tromp Boatraces gevaren. Een grote wedstrijd over 5250 meter die traditiegetrouw door veel nationale toproeiers wordt bezocht. Zeker in het het  juniorenveld was de complete top vertegenwoordigd. Voor Neptunus gingen drie roeiers het water op. Bij de meisjes 15/16 Mocht de veertienjarige Eva Griep laten zien wat ze in huis had. Bij de Jongens 15/16 waren het de gebroeders Veninga, Jan Huib (16) en Maarten (14) die aan mochten treden.

Voor de beide veertienjarigen was het vooral een wedstrijd om ervaring op te doen en een indruk te krijgen van wat er volgend jaar van hen wordt verwacht. Eva mocht als eerste het water op. Na een mooi gevaren wedstrijd werd zij uiteindelijk 23e in een veld van 25 deelnemers. De concurrentie is op dit moment nog een maatje te groot, maar er is nog veel winst te behalen in de komende maanden.

Maarten Veninga roeide ook een mooie wedstrijd. Ook voor hem geldt dat hij nog stappen moet maken in de komende maanden, maar de 22e plaats in het veld met 30 deelnemers mag een knappe prestatie genoemd worden. Voor Jan Huib stond er meer op het spel. Na de derde plaats van vorig jaar, waren de verwachtingen hooggespannen. Hij mocht als eerste starten in zijn veld en als snel haalde ploegen uit het voor hem gestarte veld in. Nadat alle roeiers over de streep waren bleken zijn inspanningen net niet genoeg voor de overwinning. Wel was er een prachtige tweede plaats op vijf seconden achter de nummer één.

De volgende krachtmeting in dit individuele nummer staat gepland voor 26 november, als op het Eemskanaal tussen Woltersum en Ruischerbrug de Hel van het Noorden wordt gevaren, een wedstrijd over zes kilometer.

Back to top button