17.5 C
Delfzijl
vrijdag 19 juli 2019
Home Agenda tips Mooie samenwerking tussen kerk en dorpshuis

Mooie samenwerking tussen kerk en dorpshuis

Zeerijp – Op zondag 22 oktober start het eerste concert uit de reeks Jacobusconcerten Zeerijp. Deze reeks concerten laat een unieke samenwerking zien tussen het dorpshuis Bij Jacobus en de monumentale Jacobuskerk te Zeerijp. Het is de bedoeling dat deze reeks concerten eindigt in een klein festival op 10 juni 2018.

Het initiatief voor deze concerten ligt bij Alie Leeuwis en Bert Kremer. Zij wonen tegenover de Jacobuskerk en runnen samen ook het dorpshuis Bij Jacobus. Het idee is begonnen toen zij afgelopen zomer het festival ‘Shot for the Moon’ in Leermens bezochten. Zij raakten gecharmeerd van de warmte, rust en intimiteit die dit festival uitstraalde. Daarop besloten zij  om in 2018 ook een klein klassiek festival te beginnen in de Jacobuskerk te Zeerijp. En in aanloop hierop een gevarieerde concertreeks.

‘Wij denken dat er voldoende ruimte is voor een leuke reeks klassiek georiënteerde concerten en een idem dito festival’ zegt Bert. ‘Naast de festivals die er al zijn is dit waarschijnlijk een mooie toevoeging’.  ‘En’, zegt Alie, ‘we hopen hiermee ook te laten zien en te laten horen hoeveel talent er woont binnen de provincie Groningen. Ons streven is om zoveel als mogelijk  muzikanten uit de provincie te boeken’.

Hier is ook een mooie verbinding gevonden tussen kerk en dorpshuis. De concerten vinden plaats in de kerk. De Jacobuskerk is geroemd vanwege zijn mooie akoestiek. Na afloop van het concert wordt er in het dorpshuis ‘Bij Jacobus’ het Jacobusdiner geserveerd. Aanschuiven is alleen mogelijk in combinatie met een ticket voor  het concert.

Nanke Flach en Liesbeth Wildeveld  mogen 22 oktober de concertreeks openen. Dit pianoduo zal daar het betoverende Canto Ostinato van Simeon ten Holt te gehore brengen. Sommigen zullen Nanke en Liesbeth wel vaker gehoord hebben, daar zij op het festival ‘Shot fort he Moon’ een klein gedeelte van dit stuk speelden.

‘Op dit moment zijn wij druk bezig om de volgende boekingen rond te krijgen’, zegt Bert. ‘Voor zowel de volgende concerten als het festival zijn er al een paar mooie opties’.
Hou de site van het dorpshuis Bij Jacobus maar goed in de gaten.

Advertenties

Advertenties