Inzamelingsactie voor door brand getroffen gezin uit Nieuwolda

Nieuwolda – Mara Piccione de zus van de moeder van het gezin van Dijk die afgelopen donderdag werden getroffen door een verwoestende brand in Nieuwolda is een inzamelingsactie gestart. Het grote gezin heeft zo snel mogelijk vervangende woonruimte nodig schrijft Piccione op de pagina van de inzamelingsactie.

Geld voor tijdelijk woning
In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 juni brandde de woonboerderij van de familie Dijk volledig af. Het gezin is opzoek naar vervangende woonruimte en dat is met vier kinderen, twee grote honden, 6 katten en kippen niet eenvoudig schrijft Piccione. De verzekering zal zorgen voor het herbouwen van een nieuwe woningen maar tot die tijd heeft het gezin een tijdelijk woning nodig. Dit willen ze realiseren op het eigen terrein. Het bedrag van de verzekering is niet toereikend om een tijdelijke woning te realiseren waar het gezin lange tijd in kan verblijven.

Inzamelingsactie
Met de inzamelingsactie wil Piccione in eerste instantie 10.000 euro ophalen dit zou het gezin al enorm op weg helpen. Als de tijdelijke woning over een aantal jaar niet meer nodig is, wordt deze verkocht. De opbrengsten hier van gaan naar andere gedupeerden van de brand. In de schuur stonden onder andere goederen die niet van het gezin waren opgeslagen. Zo worden uiteindelijk meerdere mensen geholpen met deze actie.

Back to top button