Grote uitslaande brand verwoest monumentale woonboerderij in Nieuwolda

Nieuwolda – Een grote uitslaande brand heeft donderdagnacht een monumentale woonboerderij uit 1870 aan de Troppelhuizen in Nieuwolda volledig verwoest. Al snel was duidelijk dat het pand als verloren moest worden beschouwd.

De brandweerkorpsen van  Wagenborgen, Woldendorp en Scheemda werden rond twintig voor twaalf opgeroepen. Als snel was duidelijk dat het om een grote brand ging.

Uitslaande brand
Toen de brandweer met meerdere wagens arriveerde, was de brand al uitslaand en kwamen de vlammen uit het achtergedeelte van de boerderij. Niet veel later vatte ook het woongedeelte van de boerderij vlam.

Bewoners veilig naar buiten
Er deden zich bij de brand geen persoonlijke ongelukken voor. ‘Gelukkig hebben de bewoners het pand veilig kunnen verlaten’, aldus de brandweer. Er waren volgens een woordvoerder twee gasflessen aanwezig in de boerderij. Eén daarvan kon worden veiliggesteld, de andere is geëxplodeerd. Er is ook asbest vrijgekomen, uit eerste onderzoek blijkt dat het asbest allemaal in de directe omgeving van de boerderij neer te zijn gekomen.

De brandweer is nog enige uren bezig geweest met nablussen.

Back to top button