7.8 C
Delfzijl
15 mei 2021 03:19

Informatieavonden over warmtenet in Loppersum

Loppersum – De gemeente Loppersum werkt toe naar een energievoorziening die onafhankelijk is van fossiele energiebronnen. Eén van de troeven die voor dit doel wordt ingezet is een warmtenet. Een warmtenet is een centrale warmtebron en een warmwaternetwerk waarmee een wijk van warmte kan worden voorzien (zowel verwarming als kraanwater).

Loppersum aardgasvrij
In het dorp Loppersum komt zo’n warmtenet. Het plan is om de eerste fase van het warmtenet aan te leggen in de Schoolstraat en in de Molenweg vanaf ongeveer huisnummer 10 tot 63. Alle woningen in dat traject kunnen op het warmtenet aangesloten worden en zo aardgasvrij gemaakt worden. De benodigde warmte komt van zonnecollectoren en een houtsnipperketel die wordt gestookt met houtsnippers uit de gemeente zelf. Het is de bedoeling om voor deze warmtebronnen een warmtegebouw op te richten tussen de gemeentewerf en het gebouw van Waardevol Leven Gemeente (Badweg 20). Het warmtegebouw is ongeveer 10 bij 10 meter en 3 meter hoog. Het verbranden van houtsnippers voor de opwekking van warmte is een kortetermijnoplossing. Voor de wat langere termijn worden meer duurzame warmtebronnen ontwikkeld waarbij gebruik gemaakt wordt van zonne- en windenergie.

Informatieavonden
Op donderdag 27 juni 2019 om 19.30 uur is er voor iedereen die geïnteresseerd is een informatieavond in het gemeentehuis. Tijdens deze avond wordt algemene informatie over het warmtenet verstrekt en wordt uitgelegd wat de korte- en lange termijn plannen van de gemeente zijn. Op woensdag 3 juli 2019 om 19.30 uur informeert de gemeente geïnteresseerde woningeigenaren wiens woning aangesloten kan worden op het warmtenet. En op donderdag 4 juli 2019 om 19.30 uur is er een informatieavond voor omwonenden van de beoogde locatie van het warmtegebouw.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
TuinTuin

Populaire berichten