fbpx
5.5 C
Delfzijl
24 november 2020 07:23

Bespaarexperts op bezoek bij huurders in Delfzijl

Delfzijl – Honderd huishoudens in de gemeente Delfzijl kunnen in juli en augustus meedoen aan de VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer is een applicatie die inwoners helpt optimaal gebruik te maken van inkomensregelingen en te besparen op hun energielasten en zorgverzekering. De verwachting is dat een gemiddelde besparing van € 500,- per huishouden per jaar haalbaar is.

Honderd huishoudens kunnen zich aanmelden
In de gemeente Delfzijl kunnen maximaal 25 huurders van Groninger Huis en 75 huurders van Acantus gebruik maken van de VoorzieningenWijzer. Alle huishoudens die in aanmerking komen, zijn aangeschreven en worden benaderd door de VoorzieningenWijzer.

Hulp van een bespaarexpert
Huishoudens die meedoen, krijgen thuis bezoek van een bespaarexpert van de VoorzieningenWijzer. De expert laat zien waar de bewoner recht op heeft en hoe deze kan besparen. Er wordt gekeken naar minimaregelingen, toeslagen en of de zorgverzekering of het energiecontract voordeliger kunnen. Vervolgens helpt de expert met het aanvragen van alle regelingen en contracten.

Samenwerking
Acantus en Groninger Huis trekken in dit initiatief samen op. Beide corporaties vinden het belangrijk dat huurders prettig kunnen wonen, kunnen deelnemen in de samenleving en dat zij na het betalen van de vaste lasten geld overhouden voor andere dingen. De uitkomsten van de Voorzieningenwijzer worden gedeeld met de gemeente Delfzijl.

www.devoorzieningenwijzer.nl

Volg ons op

10,550FansLike
1,424VolgersVolg
5,227VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

UMCG opent eerste botulinestraat van Nederland

Groningen - Het Expertisecentrum Movement Disorders van het UMCG opent vrijdag 20 november de eerste botulinestraat van Nederland. Dystoniepatiënten krijgen voortaan op één ochtend...