fbpx
14.6 C
Delfzijl
zondag 27 september 2020
Home Algemeen Huwelijksvoltrekking in restaurant De Basiliek

Huwelijksvoltrekking in restaurant De Basiliek

Appingedam – Restaurant De Basiliek in het centrum van Appingedam is op vrijdag 18 mei voor het eerst het decor geweest van een huwelijksvoltrekking. De Basiliek aan de Solwerderstraat was op speciaal verzoek van het bruidspaar voor deze dag  aangewezen als huwelijkslocatie. Het bruidspaar koos voor deze gelegenheid  vanwege de sfeervolle entourage en de ligging in het centrum. De bruid heeft namelijk  een winkel in de binnenstad van Appingedam en voelt zich verbonden met het centrum en de daar gevestigde ondernemers.

Wethouder Annalies Usmany voltrok de ceremonie en had de eer het bruidspaar, Anoek van der Burg en Danny Kugel, als eerste te feliciteren met hun huwelijk.

Eigen huwelijkslocatie
In de gemeente Appingedam is het sinds 1 januari 2017 mogelijk voor aanstaande bruidsparen om, onder bepaalde voorwaarden, een eigen huwelijkslocatie te kiezen. Er zijn vele mooie historische gebouwen of kerken   geschikt voor het sluiten van een huwelijk of partnerschap.  Ook het trouwen op een boot is mogelijk. De gemeente Appingedam wil door de keuzevrijheid van locaties het trouwen in Appingedam stimuleren.