Hospice De Schutse in Appingedam bestaat 10 jaar

Appingedam – Op 30 april vierde hospice De Schutse haar 10-jarig bestaan. Vanwege de huidige beperkende maatregelen is er besloten om voor deze gelegenheid dit jaar alleen een boom te planten. Een boom aangeboden door de vrijwilligers van het hospice. Er is gekozen voor een Linde als symbool, om herinneringen in stand te houden. De Linde straalt daarbij rust, geborgenheid en troost uit.

De eerste aanzet van het hospice werd al in 2001, in het bestuur van voormalig verpleeghuis Solwerd gegeven. Aanleiding was  het gegeven dat er door te hoge werkdruk en andere oorzaken,  te weinig privacy  en mogelijkheden waren om rustig te sterven met allen die je dierbaar zijn op plaatsen die daartoe geschikt zouden zijn. Dat resulteerde na veel inspanning in 2011 met de officiĆ«le opening van het hospice door oud minister Els Borst.

Hospice De Schutse heeft in deze 10 jaar een duidelijke plek verworven. Er is kennis en kunde aanwezig in de begeleiding van mensen in de palliatieve fase. Steevast is de feedback van nabestaanden, dat er warmte en liefdevolle zorg is voor elke gast. Dat is een compliment, waar je U tegen zegt. 

Het planten van de boom vond in een klein gezelschap plaats en werd op film gezet die naar alle vrijwilligers is gestuurd. Ook werd bij elke vrijwilliger thuis een kleine attentie bezorgd. Het planten van de boom is de eerste festiviteit in het kader van het 10-jarig bestaan van De Schutse.

Back to top button