16.9 C
Delfzijl
22 juni 2021 18:34

Hemelvaartsweekend waarschijnlijk aan de koude kant

spot_img

Nederland – Tijdens het komende lange Hemelvaartsweekend wordt het prima weer voor buitenactiviteiten. De neerslagkans is klein, al is een enkele lokale bui niet uitgesloten. De maxima komen uit tussen 13 graden op de Waddeneilanden en 18 graden in Limburg. Daarmee is het circa twee graden kouder dan gebruikelijk half mei. Mogelijk komt de middagtemperatuur op zaterdag en zondag zelfs nog wat lager uit.

Deze week start wisselvallig met aanvankelijk maxima van 15-20 graden. Woensdag is de buiigheid ten opzichte van vandaag en morgen al wat beperkter.

Waarschijnlijk droge Hemelvaartsdag
Donderdag, Hemelvaartsdag, belooft op de meeste plaatsen een droge dag te worden. Het is wisselend bewolkt met in het westen meer zonneschijn dan in het oosten. In het noordoosten kan een beetje regen vallen, maar waarschijnlijk blijft dit boven Duitsland. In Zuid-Nederland is juist kans op een enkele bui. Het wordt 14-15 graden aan de noordkust tot lokaal 18 graden in Brabant en Limburg.  

Vrijdag wordt het 12-13 graden op de Waddeneilanden tot 17 graden in het zuidoosten. Het weerbeeld is opnieuw grotendeels droog met een mix van wolken en zon. Er steekt een matige noorden- tot noordwestenwind op. Deze wind voert geleidelijk frissere lucht van zee aan. Ook neemt in de loop van de dag, vooral in het noorden, de kans op een buitje toe. 

Koud voor de tijd van het jaar
Ook op zaterdag blijft de wind waarschijnlijk in de frisse noordwesthoek. Hoe hard het waait is wel behoorlijk onzeker. Als de wind vrij stevig uitpakt wordt het slechts 11-14 graden, maar als deze wind zwak is kan het met wat zonneschijn landinwaarts 15-18 graden worden. In de zon zal het dan in de middag heel aangenaam zijn. Er is kans op een bui, maar de kans op droog weer is groter. Zondag draait de wind mogelijk naar het westen- tot zuidwesten en de kans op een bui neemt dan toe.

Met deze temperaturen is het sowieso aan de koude kant voor half mei. Gemiddeld komt de middagtemperatuur in deze tijd van het jaar uit tussen circa 15 graden op de Waddeneilanden en 19 graden in het zuidoosten.

Ondanks dat IJsheiligen na vrijdag voorbij is verlopen de nachten naar zaterdag en naar zondag behoorlijk koud. Landinwaarts kan het afkoelen tot een graad of 5 en aan de grond kan het kwik op beschutte plekken een keer dalen tot het vriespunt.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten