12.8 C
Delfzijl
16 juni 2021 09:38

Helden ontvangen medaille na redden drenkeling Appingedam

spot_img

Appingedam – Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van Appingedam heeft dinsdagmiddag 12 juni twee bronzen medailles van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt aan taxichauffeur Jan Broersma (61) uit Roodeschool en verpleegkundige Jeroen Steenkist (24) uit Groningen. De twee hebben door hun kordate optreden op 18 augustus vorig jaar het leven weten te redden van Marco de Graaf (20) uit Fluitenberg.

De toen 19-jarige Marco de Graaf was in een trekker bezig met maaiwerkzaamheden in de berm naast de N33 ter hoogte van Appingedam. Op een gegeven moment gleed de trekker van de weg en sloeg over de kop. Vervolgens rolde de trekker van het talud af. De Graaf werd uit het voertuig geslingerd en viel ernstig gewond bewusteloos in het water.

Jan Broersma reed over de N33 en zag het allemaal gebeuren. Ook Jeroen Steenkist reed met zijn vriendin net voorbij. Steenkist en Broersma stopten en renden naar de plaats van het ongeval. De taxichauffeur sprong in het water en bracht het slachtoffer naar de kant. Jeroen Steenkist haalde beide mannen vervolgens op het droge en verleende eerste hulp, in afwachting van de ambulance. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra is vol lof over de handelwijze: ‘Met gevaar voor eigen leven zijn ze meteen tot actie overgegaan en dat heeft het leven gered van het slachtoffer. Daar ben ik beide mannen zeer erkentelijk voor!’.

De twee medailles en oorkondes werden uitgereikt in het bijzijn van Marco en zijn familie. Marco maakt het goed. Ook was er een vertegenwoordiger van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen aanwezig. De organisatie wil zo veel mogelijk verdrinkingsdoden voorkomen. Dat doet de maatschappij door voorlichting te geven over redden en reanimeren van drenkelingen. Daarnaast bekronen ze helden die een drenkeling gered hebben.

 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten