fbpx
14.9 C
Delfzijl
donderdag 24 september 2020
Home Sport Bokser Jasmijn van Zantwijk uit Spijk verliest nipt finale NK

Bokser Jasmijn van Zantwijk uit Spijk verliest nipt finale NK

Rotterdam – Afgelopen zondagmiddag werd het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd georganiseerd  in Rotterdam. Voor de boksvereniging Delfzijl verscheen Jasmijn van Zantwijk uit Spijk in de ring.

Het was  Jasmijn haar eerste partij, en het ging gelijk om de titel. Ze moest het opnemen tegen Steffanie Danieljan van de boksver. Mason + Gloves uit het Limburgse Heerlen.

In de klasse dames cadet dames tot 56 kg begon Jasmijn goed en gedisciplineerd haar partij. Haar tegenstander bleek erg wild te boksen en sloeg er maar wat op los. Jasmijn bokste goed terug via de counter. De Limburgse kreeg ook enkele vermaningen van de scheidsrechter wegen te wild boksen. Ook kreeg ze nog een neusblessure, maar kon wel verder boksen.

Jasmijn draaide steeds goed weg van haar tegenstander, en probeerde ook wel te scoren, maar dat werd erg bemoeilijkt door de wilde slagen van de Limburgse. Uiteindelijk gaf de jury na drie ronden een nipte voordeel aan de bokser uit Heerlen.

Trainer Dick Zwiers was toch tevreden met het goede optreden van zijn pugiliste die na de wedstrijd meteen zei dat ze het erg leuk en leerzaam vond.