fbpx
5.7 C
Delfzijl
26 januari 2021 17:04

Hangende keukens in Appingedam blijven populair: Duitse toeristen ‘hutjemutje’ op vrouwenbrug

Appingedam – De hangende keukens zijn altijd al de toeristische trekpleister geweest van Appingedam, maar ook in coronatijd lijken de keukens nog altijd populair te zijn. Vanmiddag kwam er een grote groep duitse toeristen naar de stad. Rond 15:20 uur vanmiddag bekeken ze de hangende keukens vanaf de vrouwenbrug, de groep hield geen afstand en de meesten hadden geen mondkapje op.

Personeel van het naastgelegen restaurant Aan Tafel bij de DAAMe was op dat moment bezig met verfwerkzaamheden. Het restaurant is sinds dinsdagavond gesloten na de aankondiging van de nieuwe maatregelen door het kabinet. Tot hun grote verbazing zagen ze de groep ‘hutjemutje’ op de brug staan, op dat moment maakten ze een video waarop het te zien is.

Burgemeester van Appingedam Koos Wiersma heeft de beelden gezien en vindt het zeer ongewenst. “Het is heel helder. Je wordt geacht om afstand te nemen. Ik ga ervan uit dat mensen zich aan de regels houden en hun verantwoordelijkheid nemen. Ik ga na het weekend kijken of er meer signalen zijn dat dit gebeurt en dan eventueel maatregelen nemen.”

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten