donderdag 5 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Steeds meer ondernemers en zzp’ers besluiten hun facturen te verkopen

spot_img

Nederland – Het verkopen van facturen. Het is voor ondernemers en zzp’ers tegenwoordig heel normaal geworden om ervoor te kiezen je facturen te laten voorfinancieren door een factoringbedrijf. Dit zorgt ervoor dat je niet hoeft te wachten tot het moment dat jouw debiteur besluit de factuur over te maken. Het kost wel wat, maar voor steeds meer ondernemers is het de kosten waard.

Waarom voorfinancieren?
Maar wat is dan de reden dat steeds meer ondernemers en zzp’ers besluiten om hun facturen uit te laten betalen door een factoraar? Los van het overduidelijke voordeel, namelijk het feit dat je niet meer hoeft te wachten op je geld, gaat het vaak om de rust die ondernemers hierdoor ervaren. ‘’Onze dienstverlening zorgt ervoor dat ondernemers zich vooral bezig kunnen houden met het laten groeien van hun onderneming, de betaling van de facturen regelen wij wel’’ aldus Werner de Nies, salesmanager bij Freelance Factoring. Vooral startende ondernemers die nog niet gewend zijn aan late betalingen vinden factoring veel rust geven, aldus Werner.

Het is natuurlijk wel een afweging voor ondernemers. De kosten van factoring bedraagt tussen de 1 en 5% van het factuurbedrag. Verder kan het ook zo zijn dat je bij sommige factoraars op andere kosten moet rekenen. Zoals aanmeldkosten of abonnementskosten. Al moeten we hier wel bij vermelden dat het over de jaren steeds goedkoper en makkelijker is geworden je facturen te laten voorfinancieren. Er zijn steeds meer bedrijven die factoring aanbieden, waardoor de concurrentie toeneemt en de prijs daalt. Ook hebben de meeste factoraars tegenwoordig een app waar je gemakkelijk je factuur mee kan indienen. De vraag is dus, wat is belangrijker voor jou als ondernemer, snel betaald krijgen? Of kosten besparen?

Groeien met factoring
Een reden die vaak over het hoofd wordt gezien is de kans om snel te groeien met behulp van factoring. Ondernemers kunnen snel stappen maken als ze veel geld op de bank hebben staan. Denk aan snelle investeringen die ervoor zorgen dat je meer opdrachten kan aannemen. Zzp’ers die bijvoorbeeld apparatuur moeten huren voor klussen, kunnen nu hun spaargeld op de bank laten staan wanneer ze van tevoren betaald krijgen. Hierdoor kunnen ze makkelijker groeien en grotere opdrachten uitvoeren.

Ben jij een zzp’er of ondernemer die op zoek is naar meer financiële rust of groeikansen? Bekijk dan eens of factoring wellicht iets is voor jou.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen
WonenWonen

Populaire berichten