fbpx
zondag 05 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Grote opkomst “Langste koffietafel Appingedam”

Appingedam – De langste koffietafel is één van de activiteiten die is ontstaan vanuit de “Damster Coalitie tegen eenzaamheid”. Een gezamenlijk speerpunt was en is om de eenzaamheid aan te pakken door middel van het organiseren van activiteiten en het leggen van sociale contacten.

Ondanks de warmte was er een verrassend grote opkomst van met name de oudere inwoner uit Appingedam. De bezoekers kregen  van een twintigtal organisatie, middels een pitch (korte spreekbeurt) informatie over het activiteitenaanbod in Appingedam.

Na deze pitch werd  veel informatie verstrekt door middel van groeps- en één op één gesprekjes met de bezoekers. Dit alles in een ongedwongen en gezellige sfeer. Tijdens deze bijeenkomst zijn er nieuwe contacten gelegd tussen organisaties en bezoekers. Zowel de organisaties als bezoekers waren na afloop van de bijeenkomst goed te spreken over deze middag.  Geconstateerd mag worden dat het organiseren van dit soort activiteiten zeker van belang zijn.

Een vervolg is alweer in de maak. Tijdens de week tegen de Eenzaamheid in september a.s. wordt er weer een grote activiteit georganiseerd. Dit zal plaatsvinden van  27 september t/m 6 oktober. Meer informatie volgt binnenkort.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer