2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 06:34

MuzeeAquarium feestelijk heropend

Delfzijl – Het MuzeeAquarium in Delfzijl is heropend. Vrijdagmiddag werd de feestelijke opening verricht door gedeputeerde Henk Staghouwer en wethouder Hans Ronde door gezamenlijk met de aanwezigen het glas te heffen. Het museum sloot bijna twee jaar geleden haar deuren om plaats te maken voor een nieuwe zeedijk het gebouw werd gesloopt en op de andere zijde werd een nieuw museum gebouwd. Van het oude MuzeeAquarium is alleen de bunker uit de Tweede Wereldoorlog blijven staan. Hierin zijn – net als voorheen – de aquaria met vissen en zeedieren uit de Waddenzee en Noordzee te bewonderen.

Het MuzeeAquarium heeft een multifunctionele zaal gekregen, waar films vertoond kunnen worden, groepen en schoolklassen kunnen worden ontvangen, maar die ook als vergaderruimte kan worden verhuurd. Er is een nieuwe kinderhoek ingericht en de museumwinkel is uitgebreid. Dat heeft ook te maken met het feit dat vanaf de opening de VVV de balie zal delen met het MuzeeAquarium: beide instellingen hopen op deze manier elkaar en daarmee het toerisme in de regio te versterken.

De herinrichting van het MuzeeAquarium is ontworpen door twee conservatoren: Willy van der Schuit en Martin Hillenga. Zij werden tijdens de opening door museum directeur Cynthia Heinen in het zonnetje gezet.

Het MuzeeAquarium is vandaag 2 juni gratis te bezoeken. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door aannemerscombinatie Ommelanderdiek/Waterschap Noorderzijlvest, die naast en met het MuzeeAquarium de Open dag van de bouw vieren. Op het terrein voor het MuzeeAquarium wordt een markt gehouden en er zijn leuke activiteiten voor kinderen. In de eerste week zijn er tal van activiteiten om de opening te vieren. Het MuzeeAquarium dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten