fbpx
1 C
Delfzijl
29 november 2020 21:28

Grote brand verwoest Turks restaurant in centrum Appingedam

Appingedam – Een felle brand heeft donderdagnacht Turks restaurant Istanbul aan de Wijkstraat in het centrum van Appingedam verwoest. De brand brak rond kwart voor een uit.

Bij aankomst van de brandweer van Appingedam sloegen de vlammen al uit het dak. Direct werd er opgeschaald naar “Grote brand” en niet veel later naar “Zeer grote brand”. Vier tankautospuiten en twee hoogwerkers werden ingezet om de brand te bestrijden. Vanuit het Damsterdiep werd bluswater gehaald door een groot watertransport om de brand te bestrijden.

De brandweer kon door de brand van alle kanten te bestrijden voorkomen dat deze oversloeg op de naastgelegen panden. De bewoners hiervan moesten hun woning verlaten. Naar alle waarschijnlijkheid komen deze panden er met enkel waterschade van af.

De burgemeester van Appingedam, Anno Wietze Hiemstra, liet zich op de locatie informeren over de situatie en sprak met omwonenden.

Omstreeks kwart over twee ’s nachts werd het sein “brandmeester” gegeven. Het pand, dat beschermd stadsgezicht heeft, werd totaal verwoest. De gemeente, brandweer en een sloopbedrijf zullen bekijken hoe het pand gesloopt zal worden.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Volg ons op

10,578FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten