fbpx
14.9 C
Delfzijl
donderdag 24 september 2020
Home Agenda tips Pinksterspektakel Fraeylemaborg 2018: terug naar de roerige tijden van de 16de eeuw!

Pinksterspektakel Fraeylemaborg 2018: terug naar de roerige tijden van de 16de eeuw!

Slochteren – Tijdens de Pinksterdagen gaat de Fraeylemaborg terug naar de roerige tijden van de 16de eeuw! Het is dan ook landelijk de Dag van het Kasteel.

In het park achter de borg zorgt een kampement met ruim 50 historisch geklede bewoners voor opwinding en vermaak. Naast het boeiende kampleven met allerlei demonstraties zijn er schijngevechten, wapenhandelingen en natuurlijk kanonschoten. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de VKVB, de Vereniging Krijgshistorie Vesting Bourtange.

De soldaten houden wapenexercities, ze raken slaags met elkaar en laten zien hoe je met een rapier moet vechten. Een spreekstalmeester geeft uitleg. Er wordt op authentieke manier gekookt en de slaaptenten kunnen worden bezichtigd. In de veldsmidse wordt gedemonstreerd hoe kogels worden gesmeed. Natuurlijk valt er van alles te eten en te drinken, waaronder een geurig varken aan het spit.

Speciale aandacht is er voor kinderen. Ze kunnen exercitie leren lopen met een bezemsteel of vechten met een kinderpiek. Er is een leuke speurzoektocht over de tachtigjarige oorlog. Kinderen kunnen een kogel meekrijgen die gegoten is in het kamp.

Bij dit historische evenement is ook de toegang tot de Fraeylemaborg en het Koetshuis inbegrepen. In de filmzaal in het Koetshuis draait de film “Oorlog tussen borg en schans van Slochteren”.

Op beide Pinksterdagen 20 en 21 mei speelt alles zich af van 10.30 tot 17.00 uur. Entree volwassenen Euro 7,00 ;  kinderen t/m 15 jaar Euro 2,50