Grote brand op schip geladen met vloeibare bitumen in het zeehavenkanaal geblust

Farmsum – Op een schip geladen met vloeibare bitumen, die aan een verlaadsteiger in het zeehavenkanaal achter het chemiepark in Farmsum ligt, is vanmorgen een grote brand uitgebroken. De rookwolken waren op afstand zichtbaar, de rook trok richting de dorpen Meedhuizen en Tjuchem. De brandweer schaalde al snel groot op en kwam met meerder voertuigen ter plaatse.

Er werd opgeschaald naar GRIP 2. Bij deze situatie krijgt het GRIP-team steun van een extra team binnen de gemeente. Er komt ook andere leiding ter plaatse. Het zeehavenkanaal is gestremd voor het scheepvaartverkeer.

Om te voorkomen dat de brand overslaat naar de aanlegsteiger en haar infrastructuur is samen met het havenbedrijf besloten het schip los te trekken van de wal. Het schip wordt naar een ander deel van de haven gesleept om de overlast voor de omgeving te beperken.

Hoewel het een langdurige inzet leek te worden was de brand snel onder controle. Tegen tien uur was de brand geblust. De brandweer heeft nog enige tijd nabluswerkzaamheden verricht. Na de middag waren alle brandweervoertuigen terug op de kazerne.

Een calamiteitenaannemer ruimt de vervuiling op in het zeehavenkanaal op.

Back to top button