(Update) Grote brand in schuur aan de Garreweersterweg in Appingedam

Appingedam – De brandweer van Appingedam, Loppersum en Delfzijl zijn zondagmorgen uitgerukt naar een melding van een brand aan de Garreweersterweg in Appingedam. Een schuur met daarin hooi opslagen vatte door onbekende oorzaak vlam. De schuur stond in korte tijd compleet in de brand, rookwolken waren in de weide omgeving te zien. Door inzet van de brandweer en een gunstige windrichting bleef de brand beperkt tot de schuur met stro, het woonhuis en schuur met pluimvee kon worden behouden.

Voor het bestrijden van de brand werd een groot watertransport ingezet. Met een dompelpomp werd water uit een brede sloot gehaald om de brand te bestrijden. Een mobiele kraan zal de brandende resten uit de schuur halen. Het nablussen van de brand zal naar verwachting nog geruime tijd in beslag nemen. Bij de brand is een onbekende hoeveelheid asbest vrijgekomen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”398″]

Back to top button