Grote antiterrorisme-oefening in de Eemshaven: arrestatieteam, politiehelikopter en specialistische eenheden van defensie ingezet

Eemshaven – In de Eemshaven vond donderdag een grote terrorismebestrijdingsoefening plaats. In het scenario stond de RWE centrale centraal, hier hadden terroristen zich per schip toegang verschaft tot de RWE en enkele gebouwen op het terrein bezet.

Hierbij werden diverse mensen gegijzeld. Mogelijk hadden de terroristen de beschikking over explosieven en chemische stoffen en daarom werden CBRN-eenheden van defensie ingezet, deze zijn gespecialiseerd het bestrijden van chemische, biologische, radiologische en nucleaire dreigingen. Deze hebben samen met leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) het terrein van terroristen geschoond, de slachtoffers bevrijd en de gewonden overgebracht naar de wachtende ambulances.

Ondertussen probeerden een aantal terroristen te vluchten met een schip, deze werd door een politiehelikopter in de gaten gehouden terwijl leden van de waterpolitie samen met de DSI zich opmaakten om het schip te enteren.

Omdat betrokkenen mogelijk in aanraking zijn geweest met chemische stoffen zette de brandweer de Grootschalige Ontsmettings Eenheid in om de slachtoffers te ontsmetten. De oefening was rond 21:00 uur ten einde.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”3066″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]
Back to top button