Première muziektheatervoorstelling Hollands Hoop uitverkocht

Overschild – De première van de muziektheatervoorstelling Hollands Hoop op zaterdag 20 augustus 2022 is uitverkocht. Hollands Hoop is de eerste productie van Zummerbühne en speelt deze zomer van 17 augustus tot en met 11 september in Overschild. De muziektheatervoorstelling in de openlucht heeft 20 speeldata met plek voor in totaal 20.000 bezoekers.

Groot aantal tickets Hollands Hoop verkocht
De productie Hollands Hoop is de eerste van vijf grootschalige muziektheatervoorstellingen van Zummerbühne. De kaartverkoop voor de voorstelling is op 10 februari van start gegaan voor alle 20 speeldata. Deze startte met een vroegboekactie, die ook voortvarend verliep en binnen 2 weken uitverkocht was.

Zakelijk leider Emil Klok: “We zijn er natuurlijk hartstikke trots op dat we nu al kunnen melden dat de première uitverkocht is. Zummerbühne is een volledig nieuw initiatief en we hebben de lat meteen hoog gelegd met 20.000 kaarten. Dat de kaartverkoop zo goed verloopt laat zien dat het publiek net zo enthousiast wordt van het idee voor muziektheater in de Groninger openlucht als wij.”

Lokale betrokkenheid groot
Zummerbühne heeft een toekenning ontvangen uit het programma Toukomst van Nationaal Programma Groningen, bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan een gezonde toekomst voor de regio. Emil Klok: “Naast professionele acteurs en muzikanten, kun je als Groninger ook zelf meedoen aan deze productie. Als figurant, muzikant of vrijwilliger achter de schermen. We vinden het waardevol dat we op deze manier de binding met de regio verstevigen. Voor Groningers zélf, maar ook om mensen buiten de provincie te laten zien hoeveel moois Groningen te bieden heeft. Dat dit idee leeft zien we terug in de kaartverkoop én in de vele enthousiaste reacties en aanmeldingen die we sinds de start van de kaartverkoop ontvangen.”

Over Hollands Hoop
De muziektheatervoorstelling speelt zich af in de openlucht tegen het decor van de boerderij uit de gelijknamige televisieserie Hollands Hoop. Het verhaal van de voorstelling is een spin-off van de serie. Met herkenbare thema’s als familierelaties, bedreigingen voor het Groninger platteland en natuurlijk de uit de serie bekende drugscriminaliteit. Een deel van de cast en de makers van de serie werkt mee aan de muziektheatervoorstelling, zoals hoofdrolspelers Marcel Hensema en Megan de Kruijf, tekstschrijver Franky Ribbens en regisseur Dana Nechushtan. De voorstelling speelt 20 keer en per avond is er plaats voor 1000 bezoekers.

Over Zummerbühne
Zummerbühne produceert de komende vijf jaar grootschalig, herkenbaar muziektheater met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, ieder jaar met een ander thema, maar wel altijd dóór, vóór en over onze mensen, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de rijkdom van het Groninger landschap en haar inwoners. Uitgevoerd door professionele acteurs en musici van naam, aangevuld met amateurs uit de regio. Zummerbühne is een initiatief van acteur Marcel Hensema en componist Reinout Douma. Dankzij het programma Toukomst van Nationaal Programma Groningen kan Zummerbühne een vliegende start maken.

Back to top button